loading...
بزرگ ترین وبلاگ هواداران نفت ابادان
سولماز بازدید : 26 شنبه 23 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

به نقل از مهر، در پايان 283 روز رقابت نزديک و فشرده 18 تيم برتر فوتبال ايران سپاهان قهرمان شد، تيم‌هاي تراکتورسازي تبريز، استقلال تهران و صباي قم سهميه حضور در ليگ قهرمانان را به دست آوردند و سه تيم شهرداري تبريز، شاهين بوشهر و مس سرچشمه با ليگ برتر وداع کردند. اين ليگ نيز به مانند ليگ‌هاي گذشته شاهد اتفاقاتي تلخ و شيرين بود که تمامش به يادماندني است و در خاطره فوتبال ايران به ثبت خواهد رسيد. در زير اشاره‌اي گذرا به مهمترين اتفاقات ليگ يازدهم خواهيم داشت:



1- هت تريک قهرماني سپاهان: سپاهان که با کسب دو قهرماني پي در پي در ليگ برتر به نوعي سنت شکني کرده بود، در اين فصل با کسب يک قهرماني ديگر رکورد سه قهرماني پياپي در ليگ برتر را به نام خود ثبت کرد. شايد کمتر کسي فکر مي‌کرد با جدايي امير قلعه نويي، سيدمهدي رحمتي، خسرو حيدري، ابراهيم توره، سيدهادي عقيلي و ...، حذف دراماتيک و تلخ از ليگ قهرمانان آسيا، وداع محمدرضا ساکت و به بن بست رسيدن با لوکا بوناچيچ در ميانه‌هاي نيم فصل اول تيم سپاهان بازهم به قهرماني ليگ برتر برسد اما اين تيم با "زلاتکو کرانچار" از غيرممکن، ممکن ساخت و براي چهارمين بار قهرمان ليگ برتر شد تا پرافتخارترين تيم اين مسابقات لقب بگيرد.



2- ناکامي کهکشاني‌ها: تا پيش از آغاز يازدهمين دوره مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاه‌هاي کشور همه از استقلال به عنوان مدعي اصلي قهرماني ليگ برتر ياد مي‌کردند. تيمي که نفراتي چون مجتبي جباري، فرهاد مجيدي، پژمان منتظري را در اختيار داشت و نفراتي چون خسرو حيدري، آندرانيک تيموريان، سيدمهدي رحمتي، جاسم کرار و ... را جذب کرده بود، عملا شانس اول قهرماني ليگ برتر به شمار مي آمد. استقلال تا نيم فصل اول دست نيافتني مي‌نمود اما در ميانه راه با جدايي اجباري مجيدي و کرار و مصدوميت‌هاي تيموريان، جباري و حيدري توان تيم مظلومي تحليل رفت و کهکشاني‌هاي ليگ برتر در جاده قهرماني جا ماندند.



3- ناکامي بزرگ پرسپوليس: پرسپوليس ليگ يازدهم را با ايستادن بر سکوي دوازدهم جدول به اتمام رساند که ضعيف‌ترين نتيجه اين تيم در تمامي دوره‌هاي مسابقات ليگ است. سرخپوشان در يازدهمين دوره ليگ برتر 10 بار پيروز شدند، 12 بار به نتيجه تساوي رضايت دادند و 12 بار نيز شکست خوردند. پرسپوليس با دريافت 54 گل به اندازه تيم قعرنشين مس سرچشمه گل خورد و بعد از نفت آبادان ضعيف‌ترين خط دفاعي ليگ برتر را به خود اختصاص داد. سرخپوشان که از ابتداي فصل درگير اختلافات دايي و کاشاني بودند، نيم فصل اول را با حميد استيلي پشت سر گذاشتند و در نيم فصل دوم نيز مصطفي دنيزلي را بالاي سر خود ديدند. اين ناکامي بزرگ يکي از مهمترين اتفاقات ليگ برتر طي ساليان اخير است.



4- عملکرد فوق العاده صباي قم و نفت تهران: دو تيم صباي قم و نفت تهران پيش از آغاز ليگ برتر شرايط نامشخصي داشتند و سروصدايي از آنها به گوش نمي‌رسيد. نفت تهران بين تهران و اراک رفت و آمد داشت و صباي قم نيز با يک تعداد بازيکن جوان بدون جار و جنجال مهياي حضور در ليگ يازدهم مي‌شد. اين دو تيم اما با آغاز دوباره مسابقات نمايشي فراتر از انتظار داشتند و با دستيابي به عنوان چهارم و پنجم ليگ برتر بالاتر از ذوب آهن اصفهان، فولادخوزستان و پرسپوليس در جدول رده بندي ايستادند. عملکرد فوق العاده تيم‌هاي صباي قم و نفت تهران از اتفاقات قابل ذکر و به يادماني ليگ يازدهم است و لقب پديده برازنده آنها.



5- جابجايي و عزل و نصب 14 مربي: در يازدهمين دوره ليگ برتر به غير از تيم‌هاي تراکتورسازي تبريز، استقلال تهران، صباي قم، نفت تهران، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، ملوان بندرانزلي و راه آهن شهرري؛ 10 تيم ديگر چاره تحول در عملکرد خود را در تغيير مربي ديده‌اند. در اين بين 14 مربي خانه نشين شده شده يا به تيمي ديگر رفتند تا رکوردي جالب توجه در فوتبال ايران به ثبت برسد. تيم‌هاي شاهين بوشهر، شهرداري تبريز، مس کرمان و داماش گيلان در يازدهمين دوره ليگ برتر سه مربي متفاوت را بالاي سر خود ديدند و از اين حيث سرآمد ديگر تيم‌ها بودند.



6- تاثير اختلاس سه هزار ميلياردي بر ليگ يازدهم: اختلاس سه هزار ميلياردي بر فوتبال ايران نيز تاثيرگذار بود که منجر به تضعيف دو تيمي شد که در ابتداي فصل شروعي خوب در ليگ داشتند. باشگاه‌هاي شاهين بوشهر و داماش گيلان که حاميان مالي آنها به نوعي درگير پرونده فساد مالي بودند، در ميانه مسابقات ليگ برتر با مشکلاتي مواجه شدند که در نهايت منجر به سقوط سپيدپوشان بوشهري به ليگ دسته اول شد. اين دو تيم هنوز درگير مشکلاتي هستند که با وجود اتمام مسابقات ليگ برتر گريبانگير آنهاست.


7- زمين‌هاي ناهموار و ورزشگاه‌هاي غيراستاندارد: زمين‌هاي ناهموار و ورزشگاه‌هاي غيراستاندارد در ايران حتي صداي "کارلوس کي‌روش" را هم درآورده است. به غير از ورزشگاه آزادي و يکي، دو ورزشگاه ديگر بيشتر زمين‌هاي فوتبال ايران شرايط استانداردي ندارد. اين ضعف و کاستي که حرفه‌اي بودن ليگ برتر فوتبال ايران را زير سئوال برده است، در اين فصل منجر به کاهش سهميه‌هاي فوتبال ايران در مسابقات ليگ قهرمانان شد و زنگ خطر را براي ما به صدا درآورد. در فاصله کوتاه تا آغاز فصل دوازدهم ليگ برتر اين اميدواري وجود دارد که وضعيت زمين‌هاي فوتبال ايران بهبود يافته و شرايطي آبرومند پيدا کند.



8- حرکت عجيب شيث و نصرتي: در هفته دوازدهم ليگ برتر اتفاقي رقم خورد که تا هفته‌ها فوتبال ايران را تحت الشعاع قرار داد. شادي نامتعارف شيث رضايي و محمد نصرتي پس از گلزني پرسپوليس مقابل داماش گيلان براي اين دو مدافع پرسپوليس محروميت‌هاي 20 و 10 ماهه از سوي کميته انضباطي فدراسيون فوتبال را به دنبال داشت، محروميتي که پس از چند هفته با تخفيف کميته استيناف به شش و چهار ماه کاهش يافت. حرکات نصرتي و شيث رضايي نگاه‌ها را معطوف به ليگ برتر فوتبال ايران کرد و مشکلات پرسپوليس را بيشتر و بيشتر. اين شادي‌هاي نامتعارف از اتفاقات تلخ ليگ يازدهم بود و که هيچ وقت از خاطر فوتبالدوستان نخواهد رفت.



9- وداع عزيز ليگ برتر: عزيزالله محمدي ليگ برتر فوتبال ايران را سروسامان داد و باعث شد طي چند سال گذشته اين رقابت‌ها با برنامه برگزار شود. او که در فصل يازدهم بارها مورد انتقاد مربيان ليگ برتري قرار گرفت که چرا برنامه مسابقات فشرده و سنگين است، قرباني بزرگ انتخابات فدراسيون فوتبال شد. عزيزمحمدي که سوداي رياست بر فدراسيون فوتبال را در سرداشت رقابت انتخاباتي را به کفاشيان و قريب باخت. او تاوان اين بلندپروازي را با وداع اجباري با سازمان ليگ برتر داد تا اين سازمان را در ميانه ليگ يازدهم به غلامرضا بهروان سپرده شود.



10- ليگي با کمترين پديده: ليگ برتر محل بروز و ظهور استعدادهاست، آنهايي که مي‌آيند و در سطح اول فوتبال کشور خود را ثابت مي‌کنند و ماندگار مي‌شوند. در ليگ يازدهم تعداد اين پديده‌ها به اندازه بازيکنان يک تيم فوتبال هم نبود. به غير از رضا حقيقي، اميد عاليشاه، اکبر صادقي، محسن فروزان، يعقوب کريمي، پيام صادقيان و سيامک کوروشي بازيکني نتوانست در ليگ يازدهم خودي نشان دهد و لقب پديده را به دست آورد، بازيکن جواني نتوانست خود به فوتبال ايران معرفي کند تا ليگ يازدهم با معرفي کمترين پديده به اتمام برسد.



11- ادامه مشکلات باشگاه‌هاي خصوصي: در ليگ يازدهم دو باشگاه خصوصي به رقابت با 16 باشگاهي پرداختند که به نوعي از بودجه دولتي استفاده مي‌کردند. دو باشگاه داماش گيلان و راه آهن شهرري که نمايندگان بخش خصوصي در ليگ يازدهم بودند به ترتيب عناوين هفتم و يازدهم را به خود اختصاص داده و در ليگ برتر ماندني شدند. دو باشگاه راه آهن شهرري و داماش گيلان در طول فصل با مشکلاتي عديده مالي دست به گريبان بودند که در چند برهه اعتصاب و امتناع بازيکنان اين دو تيم از حضور در تمرينات را به دنبال داشت. در شرايطي که کنفدراسيون فوتبال آسيا تاکيد دارد که باشگاه‌ها بايد خصوصي شوند، اين اميدواري وجود دارد که باشگاه‌هاي ايراني نه در حرف بلکه در عمل خصوصي شده و در اين راه به خوبي از سوي حاميان مالي بخش خصوصي حمايت شوند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    میزان رضایت شما ازتیم صنعت نفت ابادان؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 24
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 44
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2
  • بازدید ماه : 37
  • بازدید سال : 43
  • بازدید کلی : 1,928
  • کدهای اختصاصی

    تبادل لینک